Göran Hellborg Utbildningsledare Visualisering av arkitektur / Visualisering av Rum, Inredning och Produkter 070 630 99 33 Arkitekt SAR/MSA
Visualisering av Arkitektur 400 Yh-poäng Visualisering av Arkitektur är för dig som vill visualisera omgivande stadsmiljöer och byggnader i 3D.
Visualisering av Rum, Inredning och Produkter 400 Yh-poäng För dig som vill visualisera rumsmiljö och inredning i 3D.

Studiebesök i Berlin för visualiseringsutbildningarna

Den 3-5 oktober 2018 gjorde årskurs 2 från programmen Visualisering av arkitektur och Visualisering av rum, inredning och produkter en studieresa till Berlin.

Under tre intensiva dagar korsades staden med U- och S-bahn för att uppleva historiska och nya urbana miljöer. Resan är en förberedelse för kurser i Stadsbyggande och miljöer samt Inredning, möbler och produkter.

Vi startade med en överblick av Berlin och de förändringar som skett i staden genom att besöka Stadtentwicklung. Där finns stora modeller över Berlin före och efter murens fall. Därefter till Potsdamer Platz, Topographie des Terrors,
Check-point Charlie via Unter den Linden och Brandenburger Tor till Förintelsemonumentet. Judiska museet blev en av resans höjdpunkter med suggestiva upplevelser i en arkitektur som återger förintelsen. En gestaltning av tomhet och frånvaro.

Vi besökte ett välkänt visualiseringsföretag, Bloomimages med kontor i Berlin och Hamburg.Kontoret berättade hur man arbetar och visade en del av sina projekt. Man tar gärna emot praktikanter från våra utbildningar.

Altes Museum av Karl Friedrich Schinkel och Neues Museum, ombyggt av David Chipperfield var nästa stora upplevelse. Spännande tillägg och ombyggnader och med fantastiska utställningar regisserade av Chipperfields arkitektkontor.

Resan avslutades med besök i kupolen över Riksdagshuset av Sir Norman Foster. En utsiktsplats över Berlin som samtidigt är ljusinsläpp och ventilationsskorsten för Tyska Förbundsdagens stora sal i byggnaden. Spektakulär kvällssol över Berlin.