Göran Hellborg Utbildningsledare Visualisering av arkitektur / Visualisering av Rum, Inredning och Produkter 070 630 99 33 Arkitekt SAR/MSA
Visualisering av Arkitektur 400 Yh-poäng Visualisering av Arkitektur är för dig som vill visualisera omgivande stadsmiljöer och byggnader i 3D.
Visualisering av Rum, Inredning och Produkter 400 Yh-poäng För dig som vill visualisera rumsmiljö och inredning i 3D.

Studiebesök i Köpenhamn för visualiseringsutbildningarna

Den 18-19 september 2018 gjorde årskurs 1 från programmen Visualisering av arkitektur och Visualisering av rum, inredning och produkter en studieresa till Köpenhamn.

Under två intensiva dagar besökte vi ett antal märkesbyggnader och urbana miljöer för att studera arkitektoniska former och material. (Örestad med VM-husen, Bjerget, 8-talet och Tietgenkollegiet) Svarta diamanten (Köpenhamns stadsbibliotek), SE-banken, Krystallen och Politihuset från 1930-talet.

Vidare besökte vi det nyinvigda BLOX med Danskt arkitekturcenter, DAC. Här såg vi utställningarna Made in Denmark och Welcome Home samt ljusinstallationen Multiple Shadow House av Olafur Eliasson.

Villum Window Collection norr om Köpenhamn gav oss kunskap och förståelse för fönstrets historia, material och teknik samt hur ljus faller genom olika typer av fönster. Avslutningsvis besökte vi Dansk Designmuseum med utställningar om dansk och internationell design med fokus på möbler och produkter.