Göran Hellborg Utbildningsledare Visualisering av arkitektur / Visualisering av Rum, Inredning och Produkter 070 630 99 33 Arkitekt SAR/MSA
Visualisering av Arkitektur 400 Yh-poäng Visualisering av Arkitektur är för dig som vill visualisera omgivande stadsmiljöer och byggnader i 3D.
Visualisering av Rum, Inredning och Produkter 400 Yh-poäng För dig som vill visualisera rumsmiljö och inredning i 3D.

Studiebesök på Källemo och Vandalorum i Värnamo för visualiseringsutbildningarna

Den 7 september 2018 besökte årskurs 1 och 2 från programmen Visualisering av arkitektur och Visualisering av rum, inredning och produkter Värnamo. Hos möbeltillverkaren Källemo berättade Erik Lundh om företagets möbler och filosofi. Sammanfattat med grundaren Sven Lundhs ord : "en möbel ska tåla ögats slitage"

Därefter besökte vi Vandalorum och såg, förutom de vackra museibyggnaderna, två utställningar. Huvudutställningen "Wasteland" är producerad av danska Lendager Group i samarbete med Vandalorum. Lendager är ett av Europas ledande arkitektkontor inom hållbar byggnation, strategi, upcycling och materialutveckling. 

Det övergripande målet med utställningen är att visa hur återvinning, återbruk och upcycling inom arkitektur och byggnation har potential att lösa stora utmaningar i samhället. Utställningen vill förändra sättet vi tänker kring avfall och placera det i nytt ljus, som en resurs av högt ekonomiskt och estetiskt värde. Wasteland visar att avfall inte längre är en restprodukt utan tvärtom en av våra viktigaste outnyttjade resurser.

Den andra utställningen visade Signe Persson-Melins " Tingen måste ha utstrålning"

Många prylar i våra hem kasseras för att de känns omoderna, inte för att de förlorat sin funktion. För att ett föremål ska tåla att tittas på år ut och år in, krävs en utstrålning som ständigt utmanar ögat, en form vi aldrig känner oss färdiga med och ett uttryck vi inte tröttnar på. Med andra ord behöver föremålet estetisk hållbarhet.

Signe Persson-Melin har varit en av Sveriges mest tongivande formgivare och keramiker sedan sitt stora publika genombrott på bomässan H55 i Helsingborg för över 60 år sedan.

På hemresan stannade vi till i det omdiskuterade bostadsområdet Jakriborg mellan Lund och Malmö. En Hansastad på den skånska slätten.