Göran Hellborg Utbildningsledare Visualisering av arkitektur / Visualisering av Rum, Inredning och Produkter 070 630 99 33 Arkitekt SAR/MSA
Film om Visualisering av Arkitektur och Visualisering av Rum, Inredning och Produkter

Visualisering av Rum, Inredning och Produkter, 400 YH-poäng

Visualisering av Rum, Inredning och Produkter är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-visualiseringar, modelleringar och bilder av rum, möbler- och inredningar och produkter tillsammans med inredningsarkitekter, möbelarkitekter, industridesigners och formgivare.

Utbildningen ger dig kunskaper för att självständigt och tillsammans med andra medverka i och driva visualiserings-, modellerings- och kommunikationsprocesser för inredningar, möbler, produkter och bruksföremål för ett hållbart samhälle.

Utbildningen är en blandning av traditionella konstnärliga tekniker och de senaste digitala verktygen för modellering, visualiseringar och bildframställning. Begrepp, termer, processer och historia om design, inredning, möbler och bruksföremål varvas med skissteknik, bildkomposition och fysiska modellbyggen. Grafisk kommunikation, layout och bildframställning med post-production varvas med Virtual Reality (VR) och Augmented Reality.

Undervisningen genomförs med yrkesverksamma arkitekter, inredningsarkitekter, designers, formgivare, konstnärer, fotografer och 3D-artister. Utbildningen genomförs i studiomiljö och liknar en verklig arbetssituation som du kommer att möta i arbetslivet. Vi gör studieresor till Berlin och Köpenhamn och besöker formgivare och möbeltillverkare.

Du får arbeta med programvaror som används på arkitektkontor och hos andra arbetsgivare så som 3D Studio Max, Photoshop, Revit, Illustrator och Indesign.

Vi ger dig kunskaper och färdigheter som gör att du kommer kunna framställa modelleringar, visualiseringar och bilder med hög kvalitet för olika skeden i inrednings- och formgivningsprocesser. Yrket som visualiserare är konstnärligt, kreativt och mycket hands-on vad gäller såväl digitala modelleringar, visualiseringar och bilder som konstnärliga tekniker.