Sofia Lovén Universitetsadjunkt / Programansvarig Visuella effekter 036 10 18 57 073 910 18 57 Jönköping University
Sofia Fransson Utbildningskoordinator Visuella effekter 0381 361 62 070 309 61 62

Visuella effekter, 120 hp

Utbildningen för dig som vill jobba som framtidens visual effect-artist inom film och reklam för arbete i Sverige eller utomlands. Du som söker bör ha ett artistiskt och/eller tekniskt intresse.

I utbildningen tar vi dig igenom alla processer inom postproduktion och sätter dig i ett sammanhang där du får samarbeta med olika yrkesroller inom film och reklamproduktion.

Vi använder mjukvaran som ett verktyg för att förverkliga idéer och vårt mål är att lotsa dig igenom processerna och tekniken bakom visuella effekter. Du lär dig att tänka lösningsorienterat från satta tidsramar, effektivisera ditt arbetsflöde och producera rörligt fotorealistiskt material i produktionskvalité.

EN UTBILDNING - TVÅ PROFILER

Vi specialiserar oss på samarbetet mellan 3D-artister och Compositors som i arbetslivet jobbar tätt ihop. Därför har vi två profiler under samma tak; Digital compositing och 3D-visualisering. Gemensamt för dessa är kurser är att man lär sig de olika produktionsfaserna, tidsestimering, gruppdynamik, kamerateknik och bildspråk. I kursbeskrivningen kan du se vilka kurser som ingår i de olika profilerna.

Läs mer om de två profilerna i vänstermenyn.

EXAMEN

Efter godkänd avklarad utbildning erhåller du en högskoleexamen med inriktning mot Visuella effekter.

UTBILDNINGSORT

Utbildningen är förlagd på Campus i12 i Eksjö - en av landets främsta utbildare inom postproduktion. Vi har många gästföreläsare, vilket ger dig möjlighet att skaffa ett stort kontaktnät under utbildningens gång. Du får även ett internationellt perspektiv genom utländska föreläsare och skolans samarbete med företag utomlands.