Sofia Lovén Universitetsadjunkt / Programansvarig Visuella effekter 036 10 18 57 073 910 18 57 Jönköping University
Sofia Fransson Utbildningskoordinator Visuella effekter 0381 361 62 070 309 61 62

3D-visualisering

Väljer du 3D-visualisering lär du dig att genomföra fotorealistiska 3D-produktioner inom en förutbestämd tidsram med krav på kvalitet. De produktioner du gör kan användas både som stillbilder och rörliga bilder för reklam- och filmproduktioner. Detta kan exempelvis vara att modellera, texturera, shada, ljussätta och animera objekt och miljöer.

Vi utbildar självständiga, kreativa och duktiga 3D-artister

Hur kan man visa upp någonting som inte finns? Hur visar man en bil som inte är byggd, hur visar man ett bord som inte är producerat? Papper tänker du, 3D tänker vi.

3D används överallt idag.

Majoriteten av alla bilreklamer innehåller bilar i 3D, möbelindustrin använder i allt större utsträckning 3D i sina kataloger, mobiltelefontillverkare, läskföretag, yoghurttillverkare… Det finns knappt inget område där inte 3D är applicerbart. 3D kan även underlätta när man vill visa något som är omöjligt. Hur bakterier sprids i kroppen, hur bensin färdas från en del av motorn till en annan. 

Kort sagt; 3D ger oss större kreativitet, sparar tid och pengar och kan hjälpa oss att tänja på gränserna.

Under utbildningen får du lära dig att se och förstå din omvärld för att sedan kunna återskapa den digitalt. Du lär dig producera fotorealistiskt 3D på ett kostnadseffektivt och produktionsmässigt sätt, utifrån en cinematografisk synvinkel.

Vårt förhållningssätt till kunskap genomsyrar utbildningen. Genom att själv söka, tolka och analysera information kring 3D ökar du din attraktionsförmåga på arbetsmarknaden och du kommer att fortsätta utvecklas även efter utbildningen.

Nästa gång du går på bio så kanske det är ditt namn som dyker upp i eftertexten…