Alumner från Digital Design - Surface Designer

Vad arbetar en Surface Designer (formbestämmare) som? 

- Yrket är mycket brett och man kan jobba i många branscher med olika arbetsuppgifter. Här presenteras några alumner och vad de arbetar med;

 

 

Rasmus Fiskbaek

Arbetar hos Axellent engineering i Jönköping. Han gjorde sin praktik hos Axellent och fick sedan anställning.

Rasmus arbetar med Catia V5 och skapar designytor på nya produkter, hans titel är Surface Designer.

 

 

 

Benjamin Bringren

Arbetar hos Devellum i Kalmar. Han sökte arbete via annons på konstruktör och fick jobbet. Benjamin är övertygad att kunskaper i Catia V5 och Alias, plaster, formverktyg samt personkemin gjorde att han fick jobbet. Man måste vara intresserad och ha drivkraft för att bli duktig i sitt jobb, säger Benjamin. Benjamin arbetar som konsult just nu hos Atlas Copco i Kalmar, hans titel är konstruktör /produktutvecklare.

 

 

 

  

 

Victor Baumann

Arbetar hos Viking Beds of Sweden I Landsbro. Hans titel är produktionstekniker/kvalitetsansvarig. Företaget använder Solid Works CAD-program.

 

 

 

 

 

 

 

Daniel Sjöblom

Arbetar på Volvo Cars i Göteborg. Daniel gjorde sin praktik på Volvo Car där han senare fick frågan att börja arbeta. Han använder Alias Surface i sitt arbete med att skapa koncept- och klass A-ytor. Daniels titel är Surface Designer junior.

 

 

 

 

 

Johannes Asschier

Har arbetat hos Mionix i Växjö under flera år. Johannes gjorde sin praktik på Mionix och fick under tiden anställning. Nu arbetar han på IKEA Communication AB som 3D Coordinator.

 

 

 

 

 

 

 

Niklas Cristiansson

Arbetar hos Devellum i Kalmar. Niclas blev rekommenderad av Benjamin som arbetade sen en tid på Devellum och fick på så sätt arbete där. Att ha kunskap i Catia V 5 är mycket viktigt säger Nicklas. Materialkunskaper är också mycket viktigt i mitt arbete, hans titel är mek. konstruktör.

 

 

  

 

Anton Hector

Arbetar hos Jobro i Ulricehamn. Anton sökte jobbet via annons på verktygskonstruktör pressverktyg och fick arbetet. Jag fick arbetet genom att jag hade bra kunskaper i CAD och kan verktygskonstruktion, säger Anton. Arbetet består att konstruera pressverktyg till plåt och där ingår också simulering. Hans titel är verktygskonstruktör.

 

 

 

 

Victor Nilsson

Arbetar med en projektanställning hos Mannerfelt i Stockholm. Victor gjorde sin praktik hos Mannerfelt och en ganska lång tid därefter så hörde företaget av sig till Victor och frågade om han kunde flytta upp till Stockholm och börja där. Victor använder Alias i sitt arbete med att modellera upp båtskrov mm, hans titel är Surface Designer.